2015. január 10., szombat

King vs. King Pro teszt - Nincs lacafaca! Tudni akarom az igazságot!


Valamikor réges-régen történt, amikor magával ragadott a vakus képek hangulata, pontosabban az olyan vakus képek, amelyeken a természetes fényt reprodukáljuk vagy imitáljuk. El is határoztam, így szeretnék dolgozni. Hátránya, hogy nem árt, ha 2-3 vaku és kioldó + egy asszisztens ott figyel a táskában. Előnye, hogy élnek a képek, és bármilyen körülmények között lehet fotózni. Már több workshop alkalmával megmutattam, hogy miként lehet nappal éjjeli fotókat készíteni és tehén feneke sötétségben napfelkelte hangulatú képeket készíteni.


A gond ezzel az egésszel az, hogy hiába szánom rá a sok pénzt, jelenleg nincs olyan felszerelés, ami ne makacsolná meg magát,  vagy megfelelően működne minden funkció. Az évek során vettem, kipróbáltam több rendszervakut, kioldót. Egyik sem tökéletes! Egyik sem adja azt a tökéletességet, amit így kétezertizenvalahányban elvárnánk egy 150-200 ezres cucctól. És hiába Canon, Nikon... néha az "utángyártott" többet tud. Volt idő, amikor preferáltam a pénztárcabarát Yongnuo verziókat, de gyorsan lecseréltem őket, amikor érthetetlen dolgokat produkáltak. Itt felhívom a figyelmet, hogy a hétköznapi esetekben az olcsóbb vakuk is jól működnek! Jelenleg a Canon vakuk mellett a Pixel King Pro vezérlőjét használom.
Na, elég az hozzá, hogy szeretnék készíteni egy átfogó tesztet. Miért?

Mert sajnos a legtöbb teszt csak sablonos, hogy saját kijelző meg egynyolcezred, ábécsoport, óriási hatótáv stb. De tudjuk, hogy a kreatív világítás nem ebben merül ki. A legtöbb hiba csak bizonyos helyzetekben jön elő, ezért a King még most is okoz meglepetést.

Elhagyva a laborkörülményeket… ha pl. egy objektív csere, zoom állítás, sleep vagy egyéb hétköznapi dolog után összevissza villannak a vakuk, akkor azokra jó felkészülni, mert egy éles fotózáson le kell kezelni a szitut pillanatok alatt. És akkor még ott van a King és King pro kevert használata vagy a nem Canon vakuk alkalmazása. Az a bosszantó, hogy ez csak programozás és tesztelés kérdése lenne… Hát nézzük!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése